About

Over mezelf

Mijn naam is Suzanne Tytgat (°1970). Ik ben Arbeids- en Organisatie Psychologe (KUL), erkenningsnr. PSYCOM 702123734 met bijkomende specialisaties in Integrale Coaching, Wandelcoaching en Familiale Bemiddeling. Voor "loopbaan-begeleiding" werk ik als erkend loopbaancoach met de VDAB Loopbaancheques. Zowel ondernemers als bedienden kunnen hiervan gebruik maken. 

Na ruim 20 jaar ervaring binnen Human Resources in IT-omgevingen, ging ik in 2014 aan de slag als zelfstandig coach. Als aanvulling op coaching, ontwikkelde ik ook een professioneel aanbod op gebied van relatie-bemiddeling en ouderschaps-bemiddeling.

Als enthousiaste, empathische coach en erkend bemiddelaar combineer ik een mensgerichte, liefdevolle aanpak met de postmoderne denkkaders van de positieve psychologie. Een systemische en contextuele invalshoek is nooit ver weg. Ik hanteer technieken van transformational coaching, fenomenologische experiëntiële coaching, mindfulness en een vleugje sofrologie.

Elk coaching-traject is uniek met als énige leidraad: de vraag van de cliënt. Technische aanpak en interventies worden ook volledig afgestemd op de persoonlijkheid, behoeften en leeftijd van de cliënt. Personen vanaf 12 jaar kunnen bij mij terecht.

Tenslotte blijf ik gedurende een traject steeds aanwezig voor mijn cliënt en ben ik als erkend psycholoog gehouden aan een strikte deontologische code.

Ik heb heel wat nuttige inspiratie gehaald uit de Coaching Opleidingen van Jef Clement, van YourCoach Gent, het Instituut voor Duurzaam HR en centra in Nederland.

De basis van de coaching bij Trajecten: Cliënten een veilig kader bieden, ruimte bieden om de intuïtie te laten spreken, vertrouwen halen waar het te vinden is, de positieve flow aanwakkeren, “zelfsturing” triggeren, doelgerichtheid en impact bevorderen. Zonder daarbij de emoties of gekwetstheden en de economische realiteit van het leven uit het oog te verliezen. Daar ga ik samen met jou voor, zonder oordeel.

Ik ondersteun cliënten graag in kwesties rond zingeving, positiviteit, levenskwaliteit en zelfsturing, (on)evenwicht, weerbaarheid en vertrouwen, potentieel-onderzoek, talent en (de)motivatie, faalangst, perfectionisme, studie-aanpak, loopbaan-keuzes, stress, burn-out, rouw en verlies, relatie-problematiek, samenwerking en conflicten privé en professioneel, synergie tussen collega’s…

Naast individuele coachings, teamcoachings en bemiddeling, bied ik ook vormingswerk en psycho-educatieve workshops aan. Contacteer mij voor een vormings-traject op maat.

Verschillende mutualiteiten bieden een tegemoetkoming aan voor een aantal psychologische consultaties per jaar. Contacteer mij gerust indien u hierover vragen hebt.

Bemiddeling:

Samen in bemiddeling komen, is een kans grijpen om te vermijden dat “het niet eens zijn”, zou escaleren tot een onherstelbare breuk. Verlies voor beide partijen. Zowel in een professionele context als privé betekent herstel/verbetering van een relatie pure winst voor de partijen. Als erkend bemiddelaar ga ik met twee of meerdere partijen samen op een serene manier aan de slag om alle mogelijkheden te verkennen. Ik faciliteer de partijen bij het luisteren naar elkaar en zoeken van de win-win, het compromis. Ik bewaak dat iedere partij zich veilig en gelijkwaardig voelt in het gesprek. Elke partij krijgt kansen om op verhaal te komen en behoeften op tafel te brengen. Naar een bemiddelaar stappen is de opportuniteit grijpen om samen te werken aan de ontmijning van een explosieve situatie.

Dankzij de coachende, respecterende en bemoedigende houding faciliteer ik als bemiddelaar dat er respect groeit, geluisterd wordt en inleving ontstaat. Een bemiddelaar zorgt ervoor dat de communicatie loopt en er menselijk, concreet en oplossingsgericht gewerkt wordt. Cliënten kunnen bij mij terecht voor bemiddelingen rond: ouderschap (ouders en plus-ouders, opvoedings-issues), grootouderschap en verwikkelingen met kleinkinderen, zorg voor grootouders, regelingen zorgvolmacht, “herstellende” relatie-bemiddeling bij koppels in een crisis-situatie, burenruzies enz.

Ik werk graag met...

De Kruin

Over Trajecten

Trajecten is mijn persoonlijke getuigenis rond positiviteit, vertrouwen en moed. In enkele specifieke domeinen draag ik als psychologe graag mijn steentje bij aan de verzachting van onze samenleving. In de rol van coach en bemiddelaar ondersteun ik mensen naar meer geluk, gezondheid en duurzaamheid.

Contact info

Consultaties

  • MaandagOp afspraak
  • Dinsdag13:00 - 22:00 @ Het Appèl in Zemst (Mechelen)
  • Woensdag16:00 - 21:00 @ De Kruin in Tildonk (Haacht)
  • Donderdag16:00 - 21:00 @ De Kruin in Tildonk (Haacht)
  • VrijdagOp afspraak
  • Zaterdag13:00 - 20:00 @ Het Appèl in Zemst (Mechelen)
  • ZondagOp afspraak
© 2018 Trajecten. All Rights Reserved. Designed By TaG-webdesign