Studiecoaching

Studiecoaching

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Wat is studie-coaching ?

Alarm ! Op school lukt het écht niet goed. Ik stress al als ik denk aan studeren en toetsen doen!

Hoe studeer ik met meer resultaat op punten-gebied? Ik studeer echt wel en op de toets kan ik het niet.

Hoe studeer ik met meer resultaat op punten-gebied? Ik studeer echt wel en op de toets kan ik het niet.

Wat zijn mijn talenten en hoe zet ik die voor mezelf aan het werk?

Is er faalangst die mij afremt? Wat kan ik doen om op studie-gebied meer in mezelf te geloven?

Omdat ik dyslexie heb, moet ik veel meer moeite doen... Maar doe ik het wel op de beste manier?

Ik heb ADHD “dus” ik kan niet goed studeren. Is er een hulpmiddel om me toch meer kansen te geven?

Help ! Ik zit rotsvast op gebied van studie-keuze ! Ik ben geen “student” en niets spreekt mij aan.

“Ik kan niet studeren in mijn slaapkamer... Te vol en teveel rommel. Schooltas idem: te vol en teveel rommel.”

“De sfeer als ik bij papa ga, is voor mij niet goed om te studeren omwille van ...”

ð Studie-coaching is een oplossingsgerichte “persoonlijke” coaching.Via de intake komt naar boven wat de student wil bereiken en waar de struikelblokken en pijnpunten liggen. Voor bepaalde vakken wordt gewerkt met modellen die hun nut bewezen hebben bij studeren en assimileren van informatie.Naast het eigenlijke studeren, is er ook een focus op succesvol toetsen doen. Er wordt gecoacht op “stress” en werken onder tijdsdruk. Tenslotte is er veel aandacht voor plannings- en organisatie vaardigheden.

ð De persoonlijkheid en zingeving van de jongere is ook aan de orde. Sommige jongeren zijn belemmerd in hun zelfvertrouwen en eigenwaarde. Sommige zijn overbelast geweest, overspannen en schoolmoe. Er kunnen schuldgevoelens sluimeren over zaken waarvoor zij niet zelf instaan. Sommmige hebben thuis een scheiding doorgemaakt of andere moeilijke periodes. De verwerking van een trauma belemmert soms de focus op het “eigen” leven en de kansen & mogelijkheden. De coaching kan “ont-zorgend” werken voor jongeren. En tegelijk breng ik de aandacht dan naar hetgeen de jongere écht zelf nodig heeft. Er wordt op een waarderende en talent-gerichte manier gecoacht naar veerkracht en vitaliteit. Als coach maak ik jongeren die het moeilijk hebben voldoende sterk om hun aanpak van het stuk “school & studies” uit te werken.

ð Meer info over mijn werkwijze coaching. Klik hier.

 

Voor wie ?

Ik geef studie-coaching aan jongeren tussen 10 en 25 jaar. Voor sommige jongeren is het al een tijdje duidelijk dat ze omwille van ADD, ADHD, ASS, dyslexie, discalculie etc .... best wel een duwtje in de rug mogen krijgen voor school. Deze jongeren krijgen van mij extra persoonlijke steun. En extra uitleg bij vakken zoals Nederlands, Frans, Engels, Geschiedenis, Aardrijkskunde, biologie, psychologie, filosofie, voedingsleer, ... Ik geef tools, tips en trucs om hun kansen op studiegebied te vergroten. En, om het ook nog leuk te maken dat “studeren”!!

Hulp bij project-werk !! Bepaalde jongeren hebben het moeilijk als ze voor school “grotere projecten” krijgen met een bepaalde deadline. Samen doen we een brainstorm en werken we een stappen-plan uit. Ik volg stap voor stap met jou op, .... tot de finish. 

Maar .... ook doorsnee-tieners, zonder label, zijn welkom voor een traject. Complexe en overvolle agenda met talrijke hobbies en engagementen. Verstrooid, teveel stress, spannings-hoofdpijn, complete demotivatie, te weinig stress... te chaotisch. Twijfels aan zichzelf bij elke nieuwe opdracht en overal achterna hollen. 

Iedereen heeft soms eens zijn twijfels rond het eigen kunnen en de juiste aanpak van zijn/haar studies. Iedereen moet zijn of haar weg zoeken hoe zichzelf goed te organiseren. Hoe zoveel zaken tegelijk op de rails te houden ? Je bent zeker welkom als je worstelt met overzicht houden. We zetten jouw “methode” van studeren op punt nu de examens naderen. Elke student panikeert wel eens ! Het is normaaI hulp in te roepen als het studeren niet meer mee zit. Blijf niet zitten met je vragen waaraan het ligt... 

Werkwijze

Maatwerk

Tijdens het coaching traject gaan we samen op zoek naar hetgeen voor jou moeilijk is. We zoomen in op jouw vraag en gaan tesamen naar de tools en de oplossingen.Je krijgt een traject van studie-begeleiding op maat. Je staat er dus niet meer alleen voor!!!

Er wordt gewerkt op: studie-methode, motivatie, attitudes, planning en organisatie, temperament & persoonlijkheid, “stress-management”, zelf-kennis, talent en eigenwaarde, context thuis, ondersteunning ouders of plus-ouders of pleegouders etc...

Meer info over mijn werkwijze coaching. Klik hier.

Samenspraak met de ouders en verslaggeving

Studiebegeleiding kan bij Trajecten na een intake gesprek met je ouder(s). Het honorarium voor de intake bedraagt 90 €. De intake is dan ook de start van het traject. We werken in een traject van 3-4 sessies per maand. Elke sessie duurt 1.5 uur. Er wordt eventueel, samen met het kind, een verslagje gemaakt voor de ouders na het traject. Een sessie kost 65 €. Je betaalt steeds aan het einde van een sessie (contant of via de Bancontact-app).

Verankering thuis-situatie en opvolging lange termijn

Voor een effect op lange termijn sluit ik graag af met een gesprek met de ouders. Vanuit een coachende invalshoek zien we “samen” hoe de nieuwe aanpak thuis kan verder gezet worden. Op het thuisfront liggen soms nog verborgen middelen en troeven om voor school alles vlot te laten verlopen. Er gebeurt doorverwijzing naar specialisten als specifieke problemen aan de orde zijn of diagnostiek noodzakelijk is.

Afspraak maken ?

Mijn coaching-praktijk bevindt zich in Tildonk (Lipsestraat 139).

Elke week op regelmatige tijdstippen vind je mij ook terug in een aantal groeps-praktijken zoals De Kruin in Tildonk en Het Appèl in Zemst.

Stuur een mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel 0484/771.091 voor een afspraak. Dan bespreken we de locatie.

Over Trajecten

Trajecten is mijn persoonlijke getuigenis rond positiviteit, vertrouwen en moed. In enkele specifieke domeinen draag ik als psychologe graag mijn steentje bij aan de verzachting van onze samenleving. In de rol van coach en bemiddelaar ondersteun ik mensen naar meer geluk, gezondheid en duurzaamheid.

Contact info

Consultaties

  • MaandagOp afspraak
  • Dinsdag13:00 - 22:00 @ Het Appèl in Zemst (Mechelen)
  • Woensdag16:00 - 21:00 @ De Kruin in Tildonk (Haacht)
  • Donderdag16:00 - 21:00 @ De Kruin in Tildonk (Haacht)
  • VrijdagOp afspraak
  • Zaterdag13:00 - 20:00 @ Het Appèl in Zemst (Mechelen)
  • ZondagOp afspraak
© 2018 Trajecten. All Rights Reserved. Designed By TaG-webdesign